Home Fashion Brutalist concrete specifies this tactile South London house

Brutalist concrete specifies this tactile South London house

22
0

Brutalist concrete defines this tactile South London house

< img src=" https://fabfourum.com/wp-content/uploads/2021/05/q4baus.jpg" class =" ff-og-image-inserted"/ > Brutalist concrete defines this tactile South London home

A clever product composition raises thisa South London home by DGN Studio that mixes brutalist concrete with light-coloured wood

Designers Daniel Goodacre and Geraldine Ng have transformed a dark Victorian semi-detached balcony in South London, into a modern-day family house that radiates peace. Grounded on a heavy, concrete base, the home feels at the same time light and smooth. Influenced by brutalist concrete structures, it includes skilled joinery and clean, minimalist surfaces anchored in craft, creative product options and fine detail.

The pair established emerging architecture practice DGN Studio in 2016. They were commissioned by a young couple for this residential project not long after– at first appointed to work simply on the house’s extension. Soon, they expanded the quick to cover the entire house.

‘ Our customers provided us so much to work with,’ states Ng. ‘ In discussing the quick and job, we discovered the task was focused less on how it was to look, but how it was to work for the clients. Prioritising function while still factoring type allowed us to select products that would operate in an easy aesthetic consistency, wear perfectly, and eventually endure.’

Faced with a typical Victorian interior of smaller sized, darker spaces, the designers got to work taking apart walls and opening spaces and views. As an outcome, there are striking view lines that connect your house from front to back. Smooth surfaces, mostly neutral, natural colours (with a number of strong choices in the upstairs bedrooms) and careful detailing create a smooth, soft general visual that adds domesticity to the naked concrete.

The kitchen area in the rear extension is a centrepiece– a celebration of concrete, supported by the abundant materiality of the Dinesen timber floorings and soft terrazzo tiles. The area feels clean and serene, with big windows that link it to the outdoors. A covert cellar door within the cabinets causes an energy area however stays out of sight when shut. In order to make the space feel more generous, the designers dug, so the ceilings are set greater.

‘ DGN Studio met the job of opening the cooking area to more light and height, and making an area where we could socialise and take pleasure in hosting family and friends,’ state the customers. ‘They truly amazed us in how well they selected materials; the colours and tones match the concrete floors and benches so perfectly.’ §

Released at Sun, 09 May 2021 08:00:00 +0000

Attribution – To Find Out More here is the Short Article Post Source: http://feedproxy.google.com/~r/Wallpaperfeed/~3/7-rQyYFQVbg/concrete-plinth-house-dgn-studio-london-uk